Ramazan’a Özel Et Yemekleri

Ramazan ayının gelmesiyle mutfakları bir telaş almış durumda. Ramazan'da yapabileceğiniz enfes et yemekleri neler ?

Ramazan ayının gelmesiyle mutfakları bir telaş almış durumda. Ramazan ayının en öne çıkan kısmı olan iftarlar, neredeyse her güne özel tarifler ve yemeklerin sığdığı şenlik alanlarına dönmüş durumda.Ramazanların bir diğer özelliği olan dost ve akrabaların yemeğe çağırılması, her iftar için ev hanımlarının telaşını ikiye katlamış durumda. Gelin bu telaş alarında pratik olarak yapabileceğiniz birkaç Florya Et tarifine birlikte bakalım.

Kağıt Kebabı

Kağıt kebabı yapımına patlıcanları pijamalı şekilde soyduktan sonra doğrayıp tuza yatırarak başlayabilirsiniz. Sonrasında çok büyük olmayacak şekilde doğranmış kuş başı etlerinizi kızgın tavada, suyunu fazla salmadan kavurabilirsiniz. Bu kavrulan etlerinizin üzerine bir süre sonra doğranmış soğan ve biberlerinzi ekleyebilirsiniz. Soğan ve biberleri etle öldürdükten sonra küp küp doğranan havuç, patlıcan ve patatesleri ekleyebilirsiniz.

Bu malzemeler biraz piştikten sonra kabukları soyulmuş domateslerinizi, tuzunuzu, baharatlarınızı ve salçanızı bir bardak suyla birlikte ekleyebilirsiniz. Tencerenizin kapağını kapattıktan sonra yemeği, 15 dakika kendi buharında pişiriniz.

Kare şeklinde kesmiş olduğunuz yağlı kağıdın üzerine bir porsiyon yemeği koyduktan sonra karşılıklı iki kenarı üst üste gelecek şekilde katlayın. Kapatma yeriniz alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Hazırlanan kebapları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kebaplar piştikten sonra kağıdın üzerini kare şeklinde kesin ve soğumadan servis edin.



Patlıcan Sarmalı Şiş Kebap

İlk olarak patlıcanları uzunlamasına hem çok kalın hem çok ince olmayacak şekilde kesin. Sonrasında bu patlıcanları arkalı ve önlü şekilde yumuşayıncaya kadar kızartın. Köfte harcını hazırlamak için kıymanızın iki defa çekilmiş olmasına dikkat edin. Kıymanın içerisine yumurta, tuz,baharatlar, ince doğranmış soğanınızı pane harcınızla birlikte ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz harçtan uzun köfteler şekillendirip çöp şişe geçirin.

1-2 dilim patlıcanı tepsiye serdikten sonra çöp şişleri rulo şeklinde bu patlıcanlara sarmalayın, fırın tepsisine yerleştirin. Patlıcan sarmalı şiş kebabınızın sosu için 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, tuz, baharatlar ve 1-2 su bardağı suyu, bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bu sosu çöp şişlerin üzerine döktükten sonra tepsiyi, öncesinde ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün.

Beşamel Soslu Domatesli Köfte Tarifi

Beşamel soslu domatesli köftenin köfte harcına, yukarıdaki köfte harcımıza ek olarak rendelenmiş maydanozda ekleyebiliriz. Yapmış olduğunuz bu harçtan normal boyutta köfteler çıkarıp kızgın yağda kızartın. Sonrasında enine normal boyutlarda dilimlenmiş olan domatesleri köfteyi kızartmış olduğunuz yağda kızartın. Sonrasında borcam tepsinize bu domateslerden birer tane yerleştirip üzerlerine birer tane köfte koyun. Sonrasında bu köftelerin üstünü yine birer domatesle kapatın.

Beşamel sos için 1 kaşık tereyağını eritip üzerine 2 kaşık un ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine azar azar süt ilave ederek koyu  kıvama getirin. Biraz tuz ekledikten sonra ocaktan alın.

Öncesinde hazırladığınız köftelerin üzerine beşamel sosunuzu ekleyip üzerine bir miktar kaşar ekleyin. Öncesinde ısıtılmış fırında 190 derecede 10-15 dakika pişirin. Soğumadan servis edin.

Etiketler: